A fog idegelés nagy szakértelemmel történik

Nem egyszerű a fog idegelés

Elég hosszú időnek kell eltelnie ahhoz, hogy ez a probléma bekövetkezzen. A fog idegelés, vagyis a megfelelő eljárás által megmenthető az adott darab. Ha szuvasodást, fájdalmat tapasztal, akkor ne halogassa, azonnal keresse fel az orvost! Ha mindezt időben teszi, és még nem nagy a probléma, akkor megmenthető a rágócsont. Ellenkező esetben akár az elvesztésére is sor kerülhet. Érdemes évente legalább két alkalommal részt venni szűrővizsgálatokon, így a kellemetlenségeket elkerülheti.

Egy egyszerű tömés sokkal kedvezőbb áron érhető el, mint egy fog idegelés, tehát ezért is megéri időben a kezelésekre elmenni. Ezt a műveletet egy specialista végzi, így nyugodt lehet a beavatkozás alatt. A fog idegelés során akár többszöri terápiára is sor kerülhet, mivel ez sokkal komplikáltabb, a gyökereket meg kell tisztítani, hogy később ne okozzanak fájdalmakat. Mivel ha a baktériumok továbbterjednek, megfertőzhetik az arcüreget, és még csonthártyagyulladást is okozhatnak.

A további panaszok elkerülésére az ultrahangos fogkő eltávolítás megoldást nyújt. A művelet depurátorral történik, amely nem károsítja a zománcot, teljesen biztonságos. A készülék működő vége kisebb rezgő mozgást végez, így a kő lepattan a fog felszínéről. A rezgések hatására légbuborékok keletkeznek. A beavatkozás általában érzéstelenítés nélkül történik, viszont fájdalomérzet esetén érzéstelenítésben is folyhat. Az ultrahangos fogkő eltávolítás során a felszínt speciális kefékkel és pasztával, valamint gumiharangokkal simára polírozzák.

Ezzel csökken a lepedékek lerakódási lehetősége. Ezt a tisztaságot és fehérséget rendszeres mosással, ápolással hosszú időn keresztül megőrizheti. Az ultrahangos fogkő eltávolítás után bátrabban mosolyoghat, mivel fogai megszépülnek, és eltűnnek a barnás-sárgás elszíneződések is. A művelet ára legfőképpen a probléma nagyságától, az arra szánt időtől is függhet. Mielőtt rászánná magát, hogy elmegy egy ilyen jellegű kezelésre, érdeklődjön utána több rendelőben is, hogyan és milyen eszközökkel folyik a munka.