A nagy kutyatál dilemma

Kiváló kutyatálak

Sokszor tevődik fel a kérdés, hogy vajon tényleg mindegy, milyen edényből falatozik a kedvencünk? A helyzet az, hogy egyáltalán nem. A kölyköknek a fém kutyatál ajánlott, mivel még abban a korban vannak, amikor mindent előszeretettel szétrágnak és ez alól nem fog kivételt képezni semmi.

A kutyatál kiválasztásakor, ezen kívül figyelembe lehet venni a formáját, mintázatát és ami szintén nagyon lényeges, az űrtartalma. Meg kell próbálni eltalálni azt a méretet, ami ideális a kutyának.

A túl kicsit sokszor kell újratölteni, a túl nagy esetében pedig elvesződik benne a táp. A száraz kutyatáp esetében nehezére eshet a négylábúnak, hogy egyenként szedegesse ki a kisebb darabokat.

Továbbá az sem árt, hogyha a kutyatál gumírozott talppal rendelkezik, mert azt nehezebb felborítani és nem csúszkál ide-oda, miközben az eb falatozik belőle. A nagyobb kutyáknak általában már nem szokásuk mindent megrágcsálni, ezért ebben az esetben a műanyag kutyatál is megfelelő, amit állvánnyal együtt lehet megrendelni, így az evés kényelmesebb lesz a nagytestű kutyáknak.