Három szűrőt tartalmaz a reverse osmosis víztisztító

Reverse osmosis víztisztító

Ahhoz, hogy megfelelő minőségű ivóvízhez jussunk, néha különböző víztisztítási folyamatokat kell végeznünk. Ha nem vagyunk biztosak az ivóvíz tisztaságában, akkor hasznos a reverse osmosis víztisztító beszerzése.

Ez a különleges típusú rendszer tisztán mechanikus jellegű és használata nem igényel villamos energiát vagy egyéb alternatív energiaforrásokat. Az említett víztisztító rendszer képes eltávolítani olyan szennyeződéseket is, mint a réz, az arzén, a giardia, a sók, a klór, a szulfátok és így tovább.

A reverse osmosis víztisztító úgy működik, hogy a vizet egy szűrőbe vezeti, ahol a lerakódások csapdába kerülnek. Ezután víz áthalad egy félig porózus membránon, ami kivonja az esetlegesen kimaradt szennyeződéseket.

Később a víz egy harmadik, úgynevezett szénszűrőn halad keresztül, mielőtt egy speciális csaptelepen át hozzáférhetővé válik. Tehát, ha reverse osmosis víztisztítót használ, akkor biztos lehet abban, hogy az ivóvíz háromszoros ellenőrzés alatt áll és mindez energiaköltségek nélkül történik.