Igen sokat tehet értünk a tőzegáfonya

Tőzegáfonya

Az emberi szervezetet elég sok baktérium megtámadhatja. Ez általában olyankor történik meg, amikor az immunrendszer valamilyen oknál fogva legyengül. Nem érdemes megvárni ezt az eseményt, jobb mindig elejét venni a fertőzéseknek bizonyos készítményekkel. Egyből felvetődik a kérdés, hogy mégis mit tehet értünk a tőzegáfonya és mire jó? Egyszerűen szólva, nagyon sok mindent tehet értünk, ugyanis számos vitamin, ásványi anyag lelhető fel benne.

A tőzegáfonyalé tartalmaz foszfort, mangánt, ként, kalciumot, magnéziumot, jelentős mennyiségben vasat és quercetint. Ugyanakkor főként a húgyúti fertőzések megelőzésében és kezelésében elterjedt. A tőzegáfonya hatására a szervezet elkezd termelni egy nagyon erős antibakteriális anyagot, ami jelentősen lecsökkenti a kórokozók számát.

Főként kúraszerűen alkalmazzák a felfázás ellen és hólyaghurut megelőzősére, de olyankor is hatékony, ha már megjelentek az elsődleges tünetek. Éppen ezért nem árt, ha van otthon néhány üveg tőzegáfonya ital, mert sosem tudhatjuk, mikor jön el az ideje a fogyasztásának.